Freya - er et nytt damekor som vi håper å få i gang fra høsten 2023 

Anno februar 2023 tenker vi ....
Sjanger Nordic Folk - er ganske bred iflg Spotify  er det tilnærmet populærmusikk (har vel noe med algoritmer å gjøre) Musikkvitere ville nok ikke lista Nordic Folk på samme måte som Spotify gjør. 
First Aid Kit og Darling West er begge gode representanter. Her er både Spotify og vi som ser på nytt kor muligheter i Kultursjov enige. Spotify inkluderer også Resa Saffa Park der med Bitre Miner. Vi er glad i hennes fine melodier og mange gode tekstformuleringer.  Ja - takk - vi fortsetter gjerne med å synge musikken hennes. Kultursjov hadde et konsetrsamarbeid med henne i 2022. 

I vårt nye damekor søker vi også å smake littt på nordisk urkraft. 
Derfor navnet Freya -  Pr nå ønsker vi å finne en musikalsk leder som kan hjelpe oss til å lande et passende repertoar. 

facebook reklamebilde rekruttering

Mer langsiktig drar vi gjerne på korturer i Norden, og festivalen Norklang vil være riktig for oss å vurdere å delta på.  Men aller først må FREYA tilegne seg musikalsk evne. 

Vi vil smake  både på musikk fra kjente og ukjente nordiske artister/komponister. Både nye og gamle sanger, gjerne produsert i ny drakt, slik for eks. musikken til den nye filmversjone av Veiviseren er. Tenk deg det flotte korarrangementet man kan lage her.

Spennende er det å lage nye korarr. på kjente nordiske bautaer som Cornelis Wreesvijk, Bjørn Eidsvåg,  og ser at her blir det fort mye svensk og norsk. Men vet det finnes mye vakkert fra Finland, og montro hva slags musikk kan vi velge å synge fra Island og Færøyenen.  

Så er det slik at vi for å sikre litt rask fremdrift tror at vi må synge noe kjent populærmusikk, litt enklere og mer gjenkjennelig for både nye sangere og publikum. Abba - det er et must- og kanskje KIm Larsens "Hva gjør vi nu lille du" (Gasolin)kan være med og sette smilet både hos sangere og publikum.  

Vi har gode musikere og korarrangører i vårt nettverk.
Vi tror det er en fordel, og nødvendig at du har interesse, og/eller lyst til å sette deg inn i noe av den nordiske musikken innenfor sjangerene. Pop, vise, folk - og annet du måtte finne musikalsk passende.
Vi er lydhøre og interessert i et spennende og utviklende samarbeide. 

Fremdrift
I perioden frem mot juni 2023 søker vi etter dirigent. Parallell er vi åpen for henvendelser fra korsangere som syntes dette kan være gøy å være med på.   

Vi tror det er mulig å starte øvelser fra første uka i september 2023.  
Vi er åpen for valg av øvedag. Og før vi fyller opp koret, og finner dirigent stiller vi oss åpen for om øvested skal være Oslo eller Nordre Follo. 

Søknad behandles fortløpende - 
Vi betaler lønn ifht kontrakt basert på CREOs satser for selvstendig næringsdrivende. 
SØKNAD eller interessemail sendes til Anita hos This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Ring gjerne for spørsmål.
Tlf 90124546. 

Søk